Valencia CF05 septiembre 2020

El Valencia CF prova variants tàctiques en el triomf davant l'FC Cartagena (3-1)

El conjunt dirigit per Javi Gracia acaba invicte la pretemporada després d'una nova victòria amb remuntada gràcies al doblet de Kang In i un altre gol de Jason

El Valencia CF va aconseguir tancar la pretemporada amb una nova victòria, en esta ocasió davant l'FC Cartagena (3-1) i amb remuntada després d'una gran segona meitat amb doblet de Kang In i un altre punt anotat per Jason. No va ser un partit fàcil, però el conjunt dirigit per Javi Gracia volia finalitzar invicte el període de preparació i el va aconseguir, abans que el pròxim cap de setmana comence LaLiga.

Javi Gracia va utilitzar l'últim assaig de preparació per a provar un plantejament tàctic diferent al més habitual fins ara, amb una línia defensiva composta per tres centrals i dos carrilers, a més de veure com Kondogbia, Cheryshev i Diakhaby jugaven els seus primers minuts en esta pretemporada.

Amb l'ordre sobre la gespa com una qüestió innegociable, el Valencia CF va voler manar des del principi, amb Kang In buscant el gol amb un llançament llunyà des de fora de l'àrea. A l'equip se li veu més fort físicament, activant la pressió rere pèrdua i pressionant l'eixida de la pilota rival. A poc a poc el partit es va igualar, però destacaven les conduccions pel carril dret de Jason, Kang In amb llibertat de moviments per a entrar en contacte amb la pilota i Manu Vallejo barallant cada pilota com si fóra l'últim del partit.

Molt actiu, quan el gadità s'acostava a l'àrea no dubtava a armar la seua cama dreta buscant el gol; als 36 minuts blocó el seu llançament el meta Marc Martínez, que li va fer falta en el 43, després d'una recuperació de Kang In, que va prolongar sobre Maxi abans de buscar a Manu Vallejo, que va acabar derrocat dins de l'àrea. El Valencia CF disposava d'una gran oportunitat per a avançar-se en el marcador, però Maxi Gómez no va encertar, per la qual cosa el partit va arribar al descans amb empat a zero.

El Valencia CF va continuar insistint en la represa, volia guanyar, Javi Gracia va introduir dos canvis, però el Cartagena va eixir més fort en refrescar més l'equip i va aconseguir avançar-se. Jaume va poder neutralitzar, amb un gran rebuig de punys, un llançament de falta directa de Cayarga, però no va poder fer res en el minut 64 quan Gabriel Paulista va desviar cap a dins de la seua porteria una falta treta pel FC Cartagena.

Calia reaccionar, per a això també Javi Gracia va retocar el sistema, jugant amb el clàssic 1-4-4-2. I en un obrir i tancar d'ulls el Valencia CF va crear dues ocasions clares de gol i va marcar l'empat. Primer va avisar Kang In, amb un llançament enverinat que va marxar fora per poc; un minut després Sobrino va enviar una pilota al pal, i en el minut 69, Kang In va aprofitar un mal control del porter després de la seua pressió, per a empatar la trobada. S'havia fet el primer pas, però el Valencia CF de Javi Gracia volia més. Té gana i quatre minuts després de la igualada, Jason va colpejar amb potència la pilota per a avançar al Valencia CF en el marcador.

Només “hi havia” un equip sobre la gespa, el Valencia CF volia més i continuava atacant, arribant el tercer punt després d'un excepcional colpege de Kang In després de rebre d'Álex Blanco, en el que havia de ser la sentència del partit, encara que l'equip es va sobresaltar després d'un tret quilomètric de Clavería que li va llevar la pols al travesser. La situació va permetre al tècnic a continuar donant minuts a més jugadors de l'Acadèmia, com Hugo González i Fran Pérez, que debutava amb el primer equip.

Fitxa tècnica

3. Valencia CF: J. Domènech, Jason (Yunus, min. 77), G. Paulista, Diakhaby (Guillem Molina, min. 61), Mangala, Cheryshev (Centelles, min. 46), Kondogbia (Račić, min. 61), Esquerdo (Fran Pérez, min. 85), Manu Vallejo (Álex Blanco, min. 68), Kang In (Hugo González, min. 85) y Maxi Gómez (Rubén Sobrino, min. 46).

1. FC Cartagena: Marc Martínez, Álex Martín, Uri, Cordero ©, Verza, José Ángel, Nacho Gil, Carlos D., Vinicius Tanque, Markel y Kleandro. También jugaron Esteve, Delmás, Andújar, Forniés, Carrasquilla, Sergio Lozano, Clavería, Cayarga, Simón Moreno y William.

Àrbitre: Carlos Alberto Carbonell. Va amonestar a Gabriel Paulista (63’), Rubén Sobrino (73’) i Račić (82’).

Gols: 0-1, min. 64: Gabriel Paulista en pròpia porta. 1-1, min. 69: Kang In. 2-1, min. 73: Jason. 3-1, min. 80: Kang In.

Incidències: Partit amistós disputat en l'estadi Antonio Puchades de la Ciutat Esportiva de Paterna, jugat a porta tancada pel COVID-19.